Ρολά σολομού

Υλικά

6 φέτες καπνιστό σολομό
αλάτι
πιπέρι
3 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
1/2 κούπα τυρί σε κρέμα
1 κουταλιά άνιθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Τα ρολά σολομού είναι ένα ορεκτικό πρωτότυπο και πολύ δημοφιλές στα μοντέρνα εστιατόρια. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Ετοιμάζουμε την γέμιση του τυριού: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το λεμόνι και τον άνιθο.

Παίρνουμε μία μεμβράνη και την απλώνουμε στον πάγκο. Τοποθετούμε τρεις φέτες σολωμού συνεχόμενα με τις άκριες τους τοποθετημένες την μία πάνω στην άλλη. Απλώνουμε λίγη απο την γέμιση του τυριού.Απο πάνω βάζουμε 3 φέτες ψωμιού επίσης ενωμένες μεταξύ τους. Στην συνέχεια απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση του τυριού. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο σολομο.

Τυλίγουμε σε ρολό και κλείνουμε το ρολό με μεμβράνη.

Τοποθετούμε το ρολο σολομού στην κατάψυξη για λίγη ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να “κολλήσουν” μεταξύ τους τα υλικά.

Βγάζουμε απο την κατάψυξη και κόβουμε τα ρολλά σε λεπτές φέτες, όπως κόβουμε το ψωμί.

Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού, και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Προαιρετικά  περιχύνουμε λίγο λάδι.

Σερβίρεται κρύο.

Για να διατηρηθούν στο ψυγείο τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Check Also

Η πιο νόστιμη και γρήγορη σοκολατόπιτα!

Η πιο νόστιμη και γρήγορη σοκολατόπιτα! Υλικά:   Βιτάμ – 1 Αυγά – 5 Βανίλια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *