Λαζάνια με κιμά και κρέμα τυριών

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κουτί λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο (3 σειρές)
  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα και λιωμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι βασιλικό
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
  • νερό

Για την κρέμα τυριών

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κεσεδάκια τυρί κρέμα
  • 2 κούπες καφέ τυρί φέτα τριμμένη
  • μισή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • ½ φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο (ή άλλο σκληρό τυρί της προτίμησής σας)

Εκτέλεση

Για την κρέμα τυριών

  1. Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε δυνατά, στη συνέχεια προσθέτετε τα τυριά, τον μαϊντανό και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Για τα λαζάνια

  1. Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τον κιμά.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε.
  3. Προσθέτετε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, και το κρασί.
  4.  Το αφήνετε 2- 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε την ντομάτα και το νερό περίπου 1 ποτήρι.
  5. Το αφήνετε να σιγοβράζει για περίπου ½ ώρα και να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στον κιμά.
  6. Βράζετε τα λαζάνια για 3 λεπτά.  Έπειτα διατηρείτε τα λαζάνια σε κρύο νερό για να μην κολλήσουν ή τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα λαδώνετε καλά  ένα  – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  7. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  8. Σε ταψάκι ή πυρέξ αρχίζετε να στήνετε το φαγητό.
  9. Βάζετε μια στρώση κιμά με σάλτσα, μια στρώση λαζάνια και μια στρώση με το τυρί να γίνουν τρεις στρώσεις και να τελειώσετε με λαζάνια.
  10. Πασπαλίζετε από πάνω τυρί και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 30 λεπτά.

newsbeast.gr

Check Also

Η πιο νόστιμη και γρήγορη σοκολατόπιτα!

Η πιο νόστιμη και γρήγορη σοκολατόπιτα! Υλικά:   Βιτάμ – 1 Αυγά – 5 Βανίλια …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *