Kοτόπουλο με πατάτες ογκρατέν

Πεντανόστιμο ογκρατέν για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή για ένα γευστικότατο ελαφρύ φαγητό. Σερβίρετέ το αχνιστό με φρέσκια σαλάτα και μικροί, μεγάλοι θα το λατρέψουν!

Υλικά συνταγής
6 πατάτες μέτριες βρασμένες κομμένες σε φέτες

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα, κομμένα σε κυβάκια

1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

1 ¼ φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ (ή ένταμ, εμεντάλ, γκούντα κ.λ.π.) τριμμένο

500 γραμ. φρέσκο γάλα

2 κ.σ. αλεύρι γεμάτες

1 κ.σ. βούτυρο

2 κρόκους αυγών χτυπημένους

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε σε κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύετε και μόλις ενσωματωθούν σε μια μάζα ρίχνετε με μια κίνηση το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για 7-8 λ μέχρι να δέσει το μείγμα και έχουμε μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα 2 τριμμένα τυριά. Προσθέτουμε στη κρέμα/μπεσαμέλ τη μισή ποσότητα τυριών, ανακατεύουμε ρίχνουμε και τους κρόκους ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν στην κρέμα.

Σε πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο ή βουτυρωμένο στρώνουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες φροντίζοντας να μισοκαλύπτει η μία την άλλη.

Ενδιάμεσα απλώνουμε το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με μία ακόμη στρώση πατάτες. Περιχύνουμε με την κρέμα. Πασπαλίζουμε από πάνω το υπόλοιπο μισό τριμμένο τυρί και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 35-40 λ, έως ότου ροδίσουν καλά τα τυριά.

stroumfaki.gr

Check Also

Ντοματόσουπα

Υλικά 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας λάδι 1 μεγάλο κουτί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *