Αυγά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικο

Υλικά για 2 άτομα

  • Φορμάκια ή μπολ κατάλληλα για φούρνο
  • 2 μεγάλα αυγά φρέσκα
  • 1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
  • κόκκινο πιπέρι για γεύση
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή δυόσμος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψωμί

Εκτέλεση

  1. Σε δυο πυρίμαχα μπολ ρίχνετε την ντομάτα και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι, φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα.
  3. Βάζετε από ένα αυγό σε κάθε πυρίμαχο μπολ. Ρίχνετε την τριμμένη παρμεζάνα, το λάδι, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι.
  4. Βάζετε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω – κάτω.
  5. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε αν θέλετε με μυρωδικά και σερβίρετε με ψωμί.

newsbeast.gr

Check Also

Ντοματόσουπα

Υλικά 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας λάδι 1 μεγάλο κουτί …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *